Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z twarogu i dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 40dag
dynia 40dag
kasza manna 4łyżki
jajko 2
cukier 2łyżki
sól odrobina
piernik kawałek
kwaśna śmietana
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z twarogu i dyni

Ser zemleć,jeżeli jest zbyt suchy ,dodać łyżkę kwaśnej śmietany.Zetrzeć na tarce dynię i połączyć z serem.Dodać kaszę,sól,cukier i jajko,dobrze wymieszać.Formować placuszki i kłaść na gorący tłuszcz ,smażyć na rumiano z obu.Usmażone placuszki posypać cukrem zmieszanym z utartym piernikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa19a 19.02.2012 23:04
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak