Sposób przygotowania

Pulpety:
Kajzerkę namoczyć w mleku, dodać do mięsa z jajkiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko wyrobić i formować w małe kulki.
Sos:
Warzywa obrać, pokroić drobno lub zetrzeć na tartce, kalafior rozdrobnić, następnie całość zalać 0,75l wody i dodać koncentrat. Następnie gotować przez 15 min.
Do sosu dorzucić pulpety i gotować przez kolejne 15 min.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Joanna60

    poezja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    pulpety takze czasem robie
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniamm jak ja dawno jadłem pulpety....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !