Sposób przygotowania

Składniki:
* 1 duża cukinia
* 3 kiełbaski np. śląskie
* 1 puszka pomidorów krojonych z zalewą
* 1 płaska łyżka czosnku granulowanego
* 2 spore cebule
* 1 łyżka przyprawy uniwersalnej
* 1/2 pęczka natki pietruszki
* sól,pieprz ziołowy
* olej do smażenia

Cukinię jeśli jest duża obrać,przekroić i wydrążyć miąższ z nasionami. Jeśli mamy młode, jędrne cukinie gotujemy ze skórką.
Pokroić ją w kostkę.
Kiełbasę także pokroić w kostkę a cebulę w półtalarki lub kosteczkę.
Na oleju podsmażyć kiełbasę, pod koniec dodać cebulę. Oprószyć czosnkiem granulowanym i pieprzem ziołowym. Dodać cukinię i posypać przyprawą uniwersalną. Gdy się zeszkli wlać pomidory z puszki wraz z zalewą, ew. dolać trochę wrzątku.
Doprawić do smaku i dusić do miękkości. Nie ma potrzeby zagęszczania. Na sam koniec dodać posikaną natkę pietruszki.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pychotka! ja chcę takie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !