Sposób przygotowania

Umyć i podzielić na kawałki kurczaka i wołowinę . Zalać wodą . Dodać obrane i umyte warzywa , ziele angielskie, liście laurowe , sól .Zagotować . Zmniejszyć gaz i gotować ok. 1 godziny . Wyjąć mięso i warzywa. Obrać mięso od kości. Odłożyć białe mięso z kurczaka ( resztę użyć na krokiety, paszteciki, pierogi ). Marchew pokroić w duże słupki , seler i pietruszkę podzielić na 2 części. Do rosołu włożyć podzieloną na 4 części sałatę ( można lekko związać cząstki sałaty nitką ) i gotować 20 minut . Wyjąć sałatę łyżką cedzakową . Rosół przecedzić i doprawić maggi . Na talerzach układać po 2 cząstki sałaty, marchewkę , pietruszkę , seler, kawałki mięsa z kurczaka , pokrojone ,, mleczko „ . Zalać gorącym rosołem . Posypać natką pietruszki .

Jeśli czystego rosołu zostanie użyć go jako bazę do zrobienia zupy pomidorowej lub innej .

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam rosół, w każdej postaci :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !