Sposób przygotowania

Łopatkę umyć osuszyć i pokroić w miarę drobne kostki.Tłuste odkroić.Rozgrzać na patelni tłuszcz i na gorący włożyć pokrojoną łopatkę.Smażyć tak długo aż mięsko się zrumieni.Podlać wodą dodać przyprawę Prymat 2 lub 3 małe łyżeczki, czosnek,2 listki laurowe i 3 ziela angielskie.Dusić pod przykryciem ok 40 minut.Gdy mięsko będzie prawie miękkie na drugiej mniejszej patelni zrumienić cebulkę na niewielkiej ilości tłuszczu dodać do gulaszu.Do wolno gotującego się mięsa dodać rosołek i 2 łyżki ketchupu. Na koniec dodać łyżkę mąki rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.Całość zagotować.Podawać z chlebkiem, bądź młodymi ziemniaczkami i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taki gulasz,,,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !