Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywna pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodać ocet oraz mąkę i chwilkę miksować, aż piana będzie błyszcząca.
Dużą formę do pieczenia posmarować margaryna, a następnie wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć pianę i rozsmarować równo. Piec w piekarniku 25-30 min w temp. 150°C. Gotową wyciągnąć z pieca na ok 4 min, a następnie przewrócić na ściereczkę i odkleić papier.
Ramę ubić na sztywno, na dużych obrotach miksera. A następnie posmarować roladę. Maliny myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i układamy na śmietanie. Szybciutko zwijamy roladę i odstawiamy do lodówki na ok 2 godzinki. Gotową posypujemy cukrem pudrem i przyozdabiamy malinami. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    musi to byc pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bajeczna ta Twoja rolada :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Skusiłabym się na kawałek albo dwa.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    cudna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Cudnie wygląda - dobrze, że w swoim ogrodzie mam jesienne maliny, to przepis wypróbuję:))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam super smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    cudeńko
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    poezja
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda cudownie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealna :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o, nie wiedziałam że można zwijać bezę, super
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ja robiĘ taką tylko z truskawkami:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !