Sposób przygotowania

cielecine po dokladnym wytarciu skropiona octem sciuereczka nacieramy sola i pieprzem rumienimy na rozgrzanym tluszczu ze wszystkich stron przekladamy do brytfanny podlewamy niewielka iloscia wody i dusimy do miekkosci pod przykryciem przygotowujemy sos odsaczone z zalewy kawalki tunczyka wkladamy do miksera dodajemy majonez rozcieramy az sos bedzie jednolity gladki lekko puszysty mozna troche dodac zimnego sosu z pieczeni cielecej cienkie plastry cieleciny rozkladamy na polmisku zalewamy sosem polmisek szczelnie owijamy w folie aluminiowa i wstawiamy na godzine do lodowki przed podaniem przybieramy zielenina i rozyczkami z majonezu

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    szkoda,ze zdjecie zksiazki...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !