Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owocowe babeczki z chałki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 40 dag
porzeczki czerwone 30 dag
porzeczki czarne 30 dag
wino czerwone 1/2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
melisa 2 gałązki
masło do posmarowania foremek
chałka 12 słodka

Przepis i sposób przygotowania na: owocowe babeczki z chałki

Odłóż 10 dag mieszanki owoców, a resztę wsyp do garnka. Dodaj wino, cukier i cukier waniliowy. Zagotuj. Owoce wyjmij, syrop zachowaj.
Każdą kromkę chałki namocz w syropie. 6 małych foremek (o poj. 200 ml) posmaruj masłem i wyłóż jedną kromką pieczywa. Napełnij podgotowanymi owocami. Przykryj pozostałymi kromkami chałki, owiń folią spożywczą.
Babeczki włóż do zamrażarki na 4 godz. Po tym czasie wybij je z foremek. Udekoruj odłożonymi owocami, melisą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.08.2011 11:15
extra
agnieszka214 02.08.2011 04:28
mnima

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak