Sposób przygotowania

Kolejny banalnie prosty przepis. Moja szklanka ma 200 ml, a proporcje są podane na małą tortownicę 24cm.

Wszystkie suche składniki łączymy w jednej misce, w drugiej wszystkie płynne, zawartość obu misek łączymy ze sobą. Nie ma potrzeby używania miksera, ja wszystko mieszam silikonową szpatułką.
Tortownicę trzeba natłuścić i wysypać bułką tartą, przekładamy ciasto, na wierzch układamy owoce. Pieczemy w temp ok 180stopni aż ciasto się ładnie zarumieni i zacznie odstawać od formy.

kilka uwag technicznych:
zamiast jogurtu naturalnego może być zsiadłe mleko, kefir, jogurt smakowy, śmietana, a nawet jogurt owocowy
owoce można wmieszać do ciasta
ciasto ma naprawdę niewiele kalorii

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    Fajny przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe ciasto. Razowego jeszcze nie widziałem co dopiero o smakowaniu :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !