Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki zasmażane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 75dag
tłuszcz 6dag
mąka 5dag
sól
cukier
śmietana 1\\2zkl
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki zasmażane

Buraki umyć i upiec w piekarniku.Obrać,przepuścić przez maszynkę lub zetrzeć drobno na tarce.Przyrządzić zasmażkę :tłuszcz stopić,dodać mąkę zrumienioną na złoty kolor ,wymieszać razem,rozprowadzić zimną wodą na rzadką masę,zagotować,połączyć z burakami ,osolić,ocukrzyć,mocno podgrzać.Można dodać śmietany albo surowe starte jabłka.Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 06.12.2011 18:51
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak