Sposób przygotowania

Mąkę zagnieść z Kasią, dodać jajko i cukier, wyrobić kruszonkę. Wysypać do formy, ubić ręką i upiec – ok. 15-20 minut w 180 stopniach.

Na upieczone i wystudzone ciasto wyłożyć pierwszą piankę – galaretkę kiwi rozpuścić w 250 ml wody, wystudzić, śnieżkę ubić z 200 ml mleka, a następnie wymieszać z galaretką. Włożyć do lodówki. Jak lekko zastygnie, dodać na wierzch pokrojoną w kostkę nektarynkę. Na to wyłożyć drugą warstwę pianki – galaretkę szafirową rozpuścić w 250 ml wody, wystudzić, dodać do zmiksowanej śnieżki. Włożyć dalej do lodówki. Maliny zmiksować, dodać do przestudzonych galaretek malinowych, także rozpuszczonych w połowie wody. Wyłożyć na szafirową piankę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 600 ml wody, wystudzić i zmiksować z trzecią śnieżką. Po zastygnięciu – gotowe!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    piękne
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    musi byc pyszne, szkoda, ze tak daleko mieszkasz, bo bym juz byla na kawie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniamm mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    candyjunkie

    MNIAM!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Bajecznie kolorowe:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ale apetyczne
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetnie wyglląda
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetnie wyglląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    kolorowo i smacznie
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wygląda jak tecza ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    smakowicie wygląda
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wyglada bardzo pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !