Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 50dag
marchew
cebula
kalafior
seler
fasolka szparagowa
ocet 1szkl
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ziarna kopru
sól łyżeczka
cukier 3łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane z warzywami

Oczyszczone i umyte grzyby zagotować w niewielkiej ilości osolonej wody z dodatkiem cebuli i odsączyć.Warzywa każdy rodzaj osobno,ugotować w osolonej wodzie,po czym wyjąć je,pokroić i ułożyć w słoikach warstwami,na przemian z grzybami.Przygotować zalewę z wody 2szkl,octu i przypraw.Zagotować ją,ostudzić i zapełnić nią słoiki z grzybami.Słoiki zamknąć i pasteryzować 30min w temp.90C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 06.01.2012 15:16
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak