Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z nadzieniem z groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielony groszek 35dag
pomidory 8
mleko 1\\2szkl
mąka łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1\\2łyżeczki
żółtko jajek
sól
bazylia łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z nadzieniem z groszku

Pomidory przeciąć na 2\\3 wysokości.Spodnią część wydrążyć .Połowę mleka zagotować, w drugiej części rozprowadzić mąkę ,wlewać ciągle mieszając do gotującego się mleka.Odstawić i ciągle mieszać.Do przestudzonego sosu dodać rozmieszane żółtko.Doprawić solą i curry.Sos połączyć z ugotowanym groszkiem.Wypełnić nim pomidory i nakryć ściętymi wierzchami.Posypać posiekaną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak