Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe jajeczka wielkanocne

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wydmuszki z jajek 30 szt.
śmietana 30% 400 ml
galaretka agrestowa 3 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe jajeczka wielkanocne

Najpierw zrobić wydmuszki z jajek. Skorupki wyparzyć, zostawić do osuszenia. Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Schłodzoną śmietanę ubić, dodać 2 tężejące agrestowe galaretki. Wydmuszki wstawić do opakowań po jajkach. Do skorupek wlać po 2 łyżeczki zielonej galaretki, wstawić do lodówki na 20 min., po stężeniu wlać 2 łyżeczki masy śmietankowo-galaretkowej, potem znów galaretka (inny kolor), masa i tak do zapełnienia wydmuszki. Wstawić jajeczka do lodówki na min. 3 godziny.
Po tym czasie, kiedy dobrze stężeje masa i galaretki, obieramy jajeczka ze skorupek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 14.07.2012 09:24
jakie śliczne
agnyeshka 04.04.2012 13:52
rewelacja! :)
Natalia40 03.01.2012 22:33
wow
PaniMISIOWA 20.08.2011 10:11
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak