Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
woda
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z rabarbaru

Rabarbar obieramy i dokładnie myjemy. Kroimy w małe kawałki. Zalewamy wodą tak aby się zakrył. Gdy rabarbar prawie się rozpadnie kompot wyłączamy i przelewamy przez sitko. Dosładzamy cukrem. Podajemy wystudzony, na ciepło jest dobry jako baza zupy owocowej. Wystarczy kompotem zalać makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak