Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa na patelnie z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 saszetki
sól do smaku
pieprz do smaku
ostra miesznka przypraw do smaku
warzywa mrożone 60 (na patelnię)
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa na patelnie z ryżem

Do woku ( lub patelni) wrzucamy warzywa . Dolewamy wodę- około 3 szklanek.Zamiast wody można nalać oleju np około 1/3 szklanki( ewentualnie dolewając go) Nastawiamy na mały ogień.Doprawiamy wymienionymi przyprawami , oczywiście w zależności jak kto lubi czy na ostro czy pikantnie.
Przykrywamy pokrywką i podduszamy ( około 25 minut). Jeżeli dojdzie do sytuacji, że skończy się woda a warzywa jeszcze nie będą gotowe należy dolać wodę i dalej podduszać. Gdy warzywa będą miękkie- nie rozgotować.

Do gotującej się ( ilość aby saszetki ryżu były w pełni zamoczone ) i posolonej wody należy wrzucić ryż i gotować go aż urośnie, będzie miękki. Około 10 minut czasem trochę dłużej. Gotować na średnim ogniu.

Wszystko należy wyłożyć na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 31.10.2012 20:22
nwet robilam ostatnio
mic 13.09.2012 21:10
dawno nie jadlem
berys18 12.03.2012 10:28
fajny pomysł
Ewelina47 02.08.2011 13:32
szybo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak