Sposób przygotowania

Do woku ( lub patelni) wrzucamy warzywa . Dolewamy wodę- około 3 szklanek.Zamiast wody można nalać oleju np około 1/3 szklanki( ewentualnie dolewając go) Nastawiamy na mały ogień.Doprawiamy wymienionymi przyprawami , oczywiście w zależności jak kto lubi czy na ostro czy pikantnie.
Przykrywamy pokrywką i podduszamy ( około 25 minut). Jeżeli dojdzie do sytuacji, że skończy się woda a warzywa jeszcze nie będą gotowe należy dolać wodę i dalej podduszać. Gdy warzywa będą miękkie- nie rozgotować.

Do gotującej się ( ilość aby saszetki ryżu były w pełni zamoczone ) i posolonej wody należy wrzucić ryż i gotować go aż urośnie, będzie miękki. Około 10 minut czasem trochę dłużej. Gotować na średnim ogniu.

Wszystko należy wyłożyć na talerz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    szybo i smacznie
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dawno nie jadlem
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    nwet robilam ostatnio

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !