Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty Dorotki :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 cebulka,1 łyżka kwaśnej śmietany, ½ łyżki majonezu
½ łyżeczki musztardy,½ łyżeczki cukru,sól, pieprz mielony
biała kapusta 25 dag
marchew 1 szt.
jabłko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty Dorotki :

Kapustę drobno usiekać i dobrze wygnieść by zmiękła. Marchew utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Cebulkę usiekać w cienkie piórka . Jabłko utrzeć tak jak marchew na tarce jarzynowej o grubych oczkach . Wymieszać wszystko razem . Dodać majonez, śmietanę , musztardę i przyprawy. Wymieszać i doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 22.02.2011 19:25
fajna
goofy9 22.10.2010 22:29
ciekawy przepis, napewno wypróbuję
Dorota71 21.09.2010 09:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak