Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżówka z rabarbarem z kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 szkl.
mleko 2 szkl.
cukier 2 szkl.
jajko 6 szt.
drożdże świeże 100 g
mąka pszenna 1 kg
skórka pomarańczowa 100 g
rabarbar 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z rabarbarem z kruszonką

Wszystkie składniki włożyć wieczorem do miski i pozostawić na noc (nie wolno mieszać ani ugniatać).
Na drugi dzień dosypać przesianą mąkę, skórkę pomarańczową oraz pokrojony rabarbar. Ciasto wyrobić i wlać do formy, a gdy podrośnie włożyć do zimnego piekarnika. Posypać kruszonką. Piec około 1 godz. w 170*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 22.05.2012 17:47
musi być dobre
Adam12 28.10.2011 11:54
dobre, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak