Sposób przygotowania

Ziemniaka kroimy w małą kostkę. Zagotowujemy wodę, wrzucamy na wrzątek kostkę rosołową i pokrojonego ziemniaka. Rzodkiewki ścieramy na tarce na dużych oczkach. W rondlu powoli roztapiamy masło i wrzucamy rzodkiewki. Dusimy na małym ogniu 2-3 minuty, uważając, aby rzodkiewki się nie zrumieniły. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodajemy rzodkiewkę uduszoną z masłem. Ogórka dokładnie myjemy i razem ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do zupy. Chwilę gotujemy. Koperek myjemy, osączamy i drobno siekamy. Garnek zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekany koperek. Zupę mieszamy i zaprawiamy śmietaną. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam12

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !