Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyczki na grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 1 kg
cebula 7 sztuk
papryka konserwowa 1 sloik
przyprawa kebab- gyros Prymat do smaku
boczek 60 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyczki na grilla

Kiełbasę zwyczajną, cebulkę, paprykę konserwową należy pokroić w plasterki.
Boczek także należy pokroić w kawałki. Grubość kawałków zależy indywidualnie od danej osoby ( im grubsze kawałki tym dłużnej się pieką).
Poszczególne produkty należy kolejno nadziewać na patyczki do szaszłyków ( naprzemiennie) np. Plasterek kiełbasy- cebula- boczek- papryka - kiełbasa itd.
Gotowe szaszłyki należy posypać obficie przyprawą (ja stosuję do kebaba).
Położyć do grilla i odczekać aż będą gotowe( mięso będzie upieczone, cebulka przypieczona, kiełbaska ciepła itp).

JA przyjęłam takie proporcje, ale oczywiście można inne, w zależności jak kto lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 01.02.2013 10:20
dobre
Magda60 01.02.2013 10:20
dobre
Magda60 01.02.2013 10:20
dobre
Aneta41 25.11.2012 11:22
pycha
gacopierz23 14.09.2012 21:16
lubię
Katarzyna59 22.08.2012 18:33
super
Angelika10 02.05.2012 10:29
Pycha
misia53 26.02.2012 12:39
już nie mogę się doczekać
ben-ka 26.02.2012 08:26
jeszcze troszkę i zaczniemy sezon grollowy:)
Lidia6 23.09.2011 18:11
uwielbiam szaszłyki
pacpaw 19.08.2011 22:09
o widzę że ktoś już podkrada szaszłyczka :o)
Emiliozo 12.08.2011 21:13
jakie bogate te szaszłyki. Wypchane aż po brzegi :o)
Ewelina47 02.08.2011 13:35
narobiłaś mi smaka tymi szaszłyczkami...
Dorota76 01.08.2011 18:10
zjadło by się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak