Sposób przygotowania

1, Jaja ubić z cukrem na białą piane, stopniowo dodawać mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Masę wylać do formy (średnica ok.21cm) wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem śniadaniowym. Biszkopt piec 35minut. (Do tego tortu użyłam 1,5 biszkopta)
2. Do mleka wsypać zawartość opakowania kremu do tortu. Miksować ok 3minut.
3. W przegotowanej wodzie rozpuścić cukier waniliowy, dodać sok z cytryny i wódkę. Biszkopt przekroić na dwa placki i nasączyć ponczem.
4. Przekładać (od dołu)
I 1/2 biszkopta
II krem
III dżem
IV 1/2 biszkopta
V krem
VI 1/2 biszkopta
5. Pianki rozpuścić z dodatkiem wody (2łyżki) w kąpieli parowej. Gdy się rozpuszczą dodać 250gram cukru pudru, dobrze wymieszać. Zdjąć miskę z garnka, zagniatać z resztą cukru pudru (przy zagniataniu najlepiej wysmarować ręce margaryna wtedy masa nie będzie przyklejała się do rąk). Masę podzielić na części i zagniatać z barwnikami. Z masy wykonać ozdoby według uznania.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !