Sposób przygotowania

# 2 łyżki startego chrzanu
# 1 l bulionu
# 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
# 1 płaska łyżka mąki
# 4 jajka
# sól
# pieprz
# cukier
# posiekana natka pietruszki



Wykonanie:
Zagotować bulion, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, dodać chrzan, wymieszać.Śmietanę zozbełtać z mąką, dodać parę łyzek gorącego wywaru , wymieszać i i podprawić zupę.Ugotowane jajka pokroić na ósemki, ułożyć na talerzach i zalać gorącą zupą , posypać zieleninka. Zupę wzbogaćić też można gotowanym ziemniakiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    prosta i na pewno smaczna,ale nie jadłam jeszcze
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ja też takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    wygląda bajecznie, degustacja pewna jestem też na plus
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pi?knie podana zupa.
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Na pewno ugotuję na Wielkanoc.
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    świąteczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zupa w wielkanocnych smakach, bardzo ładnie podana.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo aromatyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczna taka zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    nie jadłem takiej zupy,na pewno smaczna !
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    na pewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takiej zupki nie jadłam a jest na pewno pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !