Sposób przygotowania

Do jednolitej konsystencji naleśników niezbędne jest zmielenie otrębów owsianych lub płatków owsianych. Alternatywnie można użyć otrąb pszennych.
Otręby owsiane mielone mieszamy ze słodzikiem, jajkiem, mlekiem i odrobiną proszku do pieczenia. Jeżeli ciasto będzie zbyt rzadkie niezbędne jest dodanie więcej mielonych otrąb.
Pieczemy na patelni teflonowej na odrobinie tłuszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    coś dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dietetycznych nie jadlem,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takich jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Jeszcze takich nie jadłam muszę wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    nieźle wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !