Sposób przygotowania

Zoltak oddzielamy od bialka i ubijamy piane. Zoltka ucieramy z cukrem,dodajemy wode ,oliwe,maka i proszek do pieczenia.Wszystko miksujemy a na samym koncu dodajemy ubita piane z bialek.Ciasto dzielimy na dwie zesci ,do jednej dodajemy kakao.Przelewamy do foremek podluznych i pieczemy dwa ciasta. Skladniki na krem oprocz margarymy mieszamy i gotujemy z nich budyn. gdy wystygnie miksujemy go z margaryna. Ciasto kroimy na kromki o grubosci ok.1 cm i przekladamy masa na przemian raz biale raz ciemne..polewamy polewa i odstawiamy do lodowki .Kroimy na skos.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    mam chęć na niego ale mi się nie chce robić ...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !