Sposób przygotowania

(na 2 tartaletki)
Na stolnicy wysypujemy mąkę i w środek wbijamy jajko. Dodajemy pokrojoną na małe kawałki margarynę i doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.

Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.

Kurki myjemy i podsmażamy razem z pokrojoną w kostkę cebulą na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem młotkowanym.

Ciasto wyjmujemy i rozwałkowujemy. Przekładamy do natłuszczonej oliwą foremki. Nakłuwamy i wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C.

Serek mieszamy z świeżymi ziołami i płatkami suszonego czosnku oraz startym serem żółtym.

Wyjmujemy ciasto z piekarnika i nakładamy farsz z sera i na to dajemy kurki z cebulką.

Zapiekamy jeszcze około 15 minut, aż się brzegi ciasta zaczną robić lekko brązowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    przepyszne smakołyki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Wyglądają bardzo apetycznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    dobre
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smakowity pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !