Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
groch 1 szklanka
cebula 1 sztuka
masło 5 łyzek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
ziele angielskie 2 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Groch moczymy przez calą noc. Następnego dnia gotujemy aż będzie miekki. Kapustę gotujemy z zielem i lisciem. Po ugotowaniu siekamy, a następnie łączymy z grochem. Cebulę kroimy w cienkie paski i podsmażamy na maśle aż będzie złocista, następnei wrzucamy ja do grochu z kapustą i doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 01.08.2011 16:44
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak