Sposób przygotowania

.Kaszę dobrze wypłukać kilkukrotnie zmieniając wodę by pozbyć się mącznego nalotu. Zalać bulionem , dodać masło i gotować na małym gazie aż kasza wchłonie cały płyn ( od czasu do czasu zamieszać . Koper pokroić i dodać do kaszy .Wymieszać. Garnek z kaszą zawinąć w kocyk i odstawić na 30 minut .
Zupełnie spokojnie można taką kaszę ugotować np rano - dobrze zawinąć i wstawić w pościel. Jeśli ugotujemy w garnku o grubym dnie i dobrze zawiniemy to spokojne kilka godzin będzie gorąca A jak by wystygła to w porze obiadu tylko wrzucić na patelnię bez tłuszczu ( jest już w kaszy masło ) i podgrzać.
Kasza jest tak smaczna sama z siebie , że ja muszę zawsze gotować więcej niż potrzeba do obiadu bo wyjadają mi ją prosto z garnka jeszcze przed obiadem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !