Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzyński stek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 30 dag
brokuły 15 dag
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
pieprz pół łyżki
sól
ziemniaki upieczone 2 sztuki
śmietana 4 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Murzyński stek

Steki obtoczyć w pieprzu, usmażyć na oleju. Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Osączyć i obsmażyć na maśle z dodatkiem czosnku. Podawać do mięs z ugotowanym ziemniakami, polanymi śmietaną i posypanymi natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak