Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 1 kg
biała kapusta 1 kg
pieprz kilka ziaren
sól 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z kapustą

Mięso pokroić w kostkę. Kapustę pokroić w grube paski. Mięso i kapustę układać na przemian w dużym garnku. Każdą warstwę posyp solą i pieprzem. Wlać tyle wody, aby było 5 cm powyżej potrawy. Dusić na ogniu, aż będzie miękkie. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 18.11.2011 07:14
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak