Sposób przygotowania

W rondlu roztopić masło, dodać posiekane ząbki czosnku i smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty. Dodajemy pokrojoną w wąskie paski szynkę i smażymy przez minutę. Dodać pomidory krojone bez skórki i mieloną paprykę. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wlać śmietanę i gotować, ciągle mieszając, przez minutę. Dodać wódkę, gotować dwie minuty i doprawić do smaku solą.
Makaron ugotować na półtwardo, przed odcedzeniem odlać sobie filiżankę wody z gotowania makaronu.
Do rondla z sosem wrzucić odcedzony makaron, dokładnie wymieszać, dodać filiżankę wody z makaronu dla rozrzedzenia sosu, dodać parmezan i podawać od razu po dokładnym wymieszaniu.
Można posypać startym parmezanem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... ciekawe...:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !