Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amoniaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
żółtko jajek
masło 20 dag
cukier puder 2 szklanki
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 1
amoniak 2 dag
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Amoniaczki

Wyrobić na stolnicy wszystkie składniki. Rozwałkować na 1/2 cm, wycinać ciasteczka, moczyć w roztrzepanym jajku, posypać cukrem kryształem. Piec na złoty kolor w temp. 150-200°C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak