Przepis i sposób przygotowania na: Stracciatella z truskawkami
Biszkopt po upieczeniu ostudzić i przeciąć na pół.
Nadzienie: Truskawki oczyścić, umyć i osuszyć. Mascarpone, twaróg, cukier, cukier waniliowy i sok pomarańczowy wymieszać mikserem, aż cukier się rozpuści. Na końcu dodać kawałki drugiej czekolady. Osobno ubić 300 g śmietany i dodać do sera. Delikatnie wymieszać.
Dolny spód ciasta włożyć do formy. Wyłożyć 1/3 kremu. Na kremie ułożyć truskawki rządkami (Można ułożyć truskawki jak ja, czyli jedna truskawka szpicem do góry, druga szpicem do dołu lub wszystkie szpicami do góry).
Na truskawki wyłożyć resztę kremu. Przykryć drugą połową ciasta.
300 g śmietany ubić i wyłożyć na cieście. Udekorować plasterkami truskawek
i pokrojoną czekoladą.