Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony czysty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
sól
pieprz
kostka rosołowa 1 szt.
przyprawa uniwersalna
ocet 2 łyżki
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony czysty

Botwinkę myjemy i drobno kroimy. Przekładamy do garnka. Zalewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową, sól pieprz i Vegetę. Gotujemy do miękkości. Do smaku zaprawiamy octem i jeszcze chwilę gotujemy. Gdy barszcz będzie gotowy dodajemy śmietanę i mieszamy. Przelewamy przez sitko. Nalewamy do szklaneczek i podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak