Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja fasolka po katalońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
pomidor 4 szt.
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 4 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Moja fasolka po katalońsku

Fasolkę umyć, obciąć końce, pokroić na 3-4 cm kawałki, ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w grubsze słupki, usmażyć na rozgrzanym oleju na patelni (podobnie jak się smaży frytki). Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zrumienić na oleju na patelni. Pomidory sparzyć, obrac ze skórki. Do podsmażonej cebuli i czosnku dodać ziemniaki i fasolkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku. Dusić razem ok. 20 minut. Po tym czasie dodać pokrojone obrane pomidory, wymieszać. Dusić jeszcze 10 minut, aż warzywa będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak