Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko sadzone z fasolką szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
fasolka szparagowa 100 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko sadzone z fasolką szparagową

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Fasolkę kroimy na 3 cm kawałki. Na patelnię wybijamy ostrożnie jajka, sprawnie wykładamy na każde jajko, nie ścięte jeszcze, po kilka kawałków fasolki szparagowej, oprószamy solą i pieprzem do smaku. Gdy jajko się zetnie od spodniej strony, przewracamy na drugą, krótko dosmażamy, wyłączamy palnik. Przekładamy na talerz. Podajemy z plasterkami świeżego ogórka i pomidora posypanymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak