Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brokułów i jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt.
jajko 4 szt.
jogurt naturalny 1/3 szkl.
majonez 1/3 szkl.
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brokułów i jajek

Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w wodzie na półtwardo. Aby brokuł zachował kolor, należy przelać go zaraz po ugotowaniu bardzo zimną wodą. Jajka ugotować na twardo. W międzyczasie zrobić sos: Jogurt wymieszać z majonezem, dodac przeciśnięty czosnek, połączyć. Ugotowane jajka przekroić na ćwiartki. Różyczki brokuła i ćwiartki jajek ułożyć dekoracyjnie na talerzyki. Polać sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 04.12.2011 10:38
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak