Sposób przygotowania

Mazurek kajmakowy w wykonaniu mojej córki. Dodam ze to jest nasz pierwszy w zyciu wykonany mazurek.

Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać, dodać żółtka, cukier, śmietanę, zagnieść, owinąć folią. (to wykonałam ja). Odłożyć na 1-2 godziny do lodówki. Rozwałkować, ozdobić wokół skręconym wałeczkiem ciasta, upiec na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
Reszte wykonala kamila.
Na mazurek warstwa dzemu porzeczkowego (zeby złamac smak masy kajmakowej) na to masa kajmakowa (kupna ) i ozdoby.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Kolorowy, swietny na Wielkanoc.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    śliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pysznie brzmi:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    ślicznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !