Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik o smaku miętowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
ciasteczka migdałowe 25 dag
jogurt 30 dag
cukier 10 dag
cukier waniliowy 1 op
likier miętowy 75 ml
sok z cytryny wg uznania
śmietana kremówka 12,5 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat
winogrona 50 dag
twaróg 60 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik o smaku miętowym

1. Masło stopić. Ciastka pokruszyć i wymieszać z masłem. Masą wylepić spód tortownicy (26cm). Wstawić do lodówki na ok 30 min.
2. W tym czasie żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody. Śmietanę ubić na sztywno. Twaróg wymieszać z jogurtem, likierem miętowym oraz cukrem i cukrem waniliowym. Spęczniałą żelatynę rozpuścić, dodać do niej sok z cytryny i połączyć z masą serową. Wymieszać z bitą śmietaną i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki na 4 godz.
3. Galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Winogrona ułożyć na wierzchu ciasta. Zalać galaretką. Wstawić do lodówki na 4 godz do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 08.11.2013 11:47
jeszcze takiego nie jadłam :-)
moni0212
moni0212 25.08.2012 14:07
super
Krystyna32 02.08.2011 11:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak