Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka pszenna 2 łyżki
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń

Od mleka odlewamy 1/2 szklanki. Resztę mleka należy zagotować razem z cukrem. W szklance rozrabiamy mąki. Gdy mleko się zagotuje wlewamy cały czas mieszając masę ze szklanki. Mieszamy aż powstanie budyń.

.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak