Sposób przygotowania

Klasyka lat 70-tych w lekko zmienionym przeze mnie tonie.


Krewetki (jelsi mrożone to rozmrazamy) i potem przelewamy wodą i opłukujemy, Krewetki sprzedawane w naszych sklepach są już ugotowane, ponowne ich gotowanie sprawi, że będą twarde i niesmaczne. Jeśli krewetki są nieobrane - usuwamy pancerzyk. Sprawione krewetki skropic sokiem z cytryny i lekko oprószyc solą. Zostawić na 30 minut. Umyc i osuszyc sałatę. Przekroić ostrożnie awokado wzdłuż, dokoła pestki, przekręcając połówki w przeciwne strony podzielic na 2 części. Ostrożnie wyjać pestkę i obrac ze skóry. Pokróić w paski lub kostkę. Do miski na dno wlożyc sałate, na to awokado, krewetki, pomidorki kotajlowe przekrojone na połowki, dodac sos i polać wszystko. Udekorowć pojedyńczymi krewetkami, pomidorkami i czastkami cytryny. Sos: Utrzec majonez z ketchupem i alkoholem, doprawić solą, chili, sokiem z cytryny. i odrobiną cukru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawe :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    zawsze bałam się spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Uwielbiam krewetki :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Pychota!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !