Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nerki duszone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 40 dag
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
woda 2 szklanki
sól
pieprz
mąka 1 łyżeczka
śmietana 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Nerki duszone

Nerki przekroić wzdłuż. Zalać zimną wodą, i zostawić na 1 godzinę. Pokroić w cienkie paski, zalać wodą, gotować 30 minut. Cebulę zeszklić na maśle, dodać do nerek. Gotować. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i musztardą. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 05.09.2011 09:28
jeszcze nie jadłam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak