Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik marmurkowy na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 150 gram
herbatniki 15 sztuk
śmietana kremówka 1/2 litra
cukier puder 4 łyżki
woda 1/2 szklanki
kakao rozpuszczalne 10 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat
twaróg 50 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik marmurkowy na zimno

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z bardzo mocno pokruszonymi herbatnikami, rozłożyć na dno tortownicy, ugnieść i schłodzić w lodówce. Śmietanę ubić, wymieszać z cukrem pudrem i twarogiem. Żelatynę namoczyć w wodzie, rozpuścić ją, ostudzić, wymieszać z twarogową masą, podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i dobrze rozmieszać. Białą część masy przełożyć na ciemną. Lekko przemieszać. Masę wylać na czekoladowy spód, schłodzić w lodówce. Dla dekoracji polałam przecierem z malin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 30.03.2013 09:24
mmmm musi być pyszny!
Sroczka 21.01.2013 22:07
Z wielką przyjemnością zjadłabym kawałeczek takiego serniczka.
Robert10 17.02.2012 13:01
jakie śliczne cudo
Grazyna0211 17.02.2012 09:33
wygląda bajecznie i pewnie tak smakuje
Weronika_eM 01.08.2011 22:09
pyszny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak