Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura wiśniowa z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1 kg
konfitur-fix 1 opakowanie
cukier 50 dag
migdały bez skórki 5 dag
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura wiśniowa z migdałami

Wydrylowane wiśnie włóż do dużego garnka z grubym dnem. Skrop sokiem z cytryny. Dodaj cukier i konfitur-fix. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj pokrojone w słupki oraz pozbawione skórki migdały i gotuj 3 min., stale mieszając. Konfiturę zdejmij z ognia, gorącą napełnij umyte i osuszone słoiczki. Zakręć, odwróć i odstaw do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 05.02.2012 11:49
uwielbiam
kanu83 05.01.2012 21:46
pyszne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak