Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica po wiejsku

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 70 dag
boczek wędzony 20 dag
cebula 3 sztuki
pieprz
pogrzybki 30 dag
sól
czosnek 3 ząbki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica po wiejsku

Polędwicę pokroić, włożyć do miski, zalać marynatą z oleju, czosnku i pieprzu. Grzyby obgotować w osolonej wodzie. Cebulę, boczek i grzyby pokroić w gruba kostkę Przesmażyć na odrobinie oleju. Przyprawić pieprzem, solą, mięso upiec na grillu. Nałożyć na nie grzyby i dusić przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.05.2012 08:27
ciekawe
angelika14 19.01.2012 14:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak