Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura morelowa z wanilią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 1 kg po usunięciu skórki i pestek
konfitur-fix 1 opakowanie
cukier 40 dag
laska wanilii 2 szt.
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura morelowa z wanilią

Morele sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, usuń pestki, pokrój w drobna kostkę. Laski wanilii przekrój wzdłuż i zeskrob rdzeń. Owoce skrop sokiem z cytryny i wsyp do garnka. Dodaj konfitur-fix i cukier biały. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj rdzeń wanilii. Gotuj 3 min. na małym ogniu, stale mieszając. Gorące konfitury włóż do sterylnych słoiczków, zakręć szczelnie pokrywki. Odwróć do góry dnem, ostudź i odstaw do spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak