Sposób przygotowania

Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na 4 części. Do każdego słoika (ok.1/2 litrowe) włożyć po 1/2 łyżeczki gorczycy, 2 ziarenka ziela angielskiego, małym kawałku liścia laurowego i po jednym plasterku cebuli. Do słoików nałożyć ogórki, na wierzchu położyć jeszcze po pół plasterka cebuli. Przygotować zalewę. W tym celu zagotować wodę z octem, cukrem, solą i curry. Zalewą zalać ogórki. W razie potrzeby przygotować więcej zalewy zachowując proporcje. Pasteryzować ok.5 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię takie, bardzo smaczne
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Takie domowe ogóreczki zimą muszą być pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !