Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe wg uznania
ocet 1,5 szklanki
woda 4 szklanki
cukier 1,5 szklanki
sól 1,5 łyżki
curry 2 łyżki
cebula 1 sztuka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie curry

Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na 4 części. Do każdego słoika (ok.1/2 litrowe) włożyć po 1/2 łyżeczki gorczycy, 2 ziarenka ziela angielskiego, małym kawałku liścia laurowego i po jednym plasterku cebuli. Do słoików nałożyć ogórki, na wierzchu położyć jeszcze po pół plasterka cebuli. Przygotować zalewę. W tym celu zagotować wodę z octem, cukrem, solą i curry. Zalewą zalać ogórki. W razie potrzeby przygotować więcej zalewy zachowując proporcje. Pasteryzować ok.5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 23.01.2014 23:47
Takie domowe ogóreczki zimą muszą być pyszne.
Bernadeta1 06.06.2013 14:25
robię takie, bardzo smaczne
Weronika_eM 03.01.2012 13:08
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak