Sposób przygotowania

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posól i odstaw, aby puściła sok. Pomidory pokrój na cząstki, cebulę w talarki, wymieszaj z oliwkami. Dopraw cytryną i oliwą oraz solą i pieprzem.
Cukinię odciśnij, wymieszaj z roztrzepanym jajkiem, otrębami, bułką tartą, mięta i żółtym serem. Dopraw pieprzem. Z masy formuj placuszki i smaż na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Podawaj z sałatką z pomidorów i łyżką jogurtu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    fajny pomysł z tymi otrębami do cukinii
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    na pewno wspaniale smakują
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    ciekawy pomysł !!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !