Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki cukiniowe z otrębami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia ok. 30 dag
mięta 1 łyżka
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
otręby owsiane 2 łyżki
żółty ser 3 łyżki
pomidory 3 szt.
oliwki czarne 2 łyżki
cebula biała 1 szt.
sok z cytryny 1 łyżka
sok z oliwy 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki cukiniowe z otrębami

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posól i odstaw, aby puściła sok. Pomidory pokrój na cząstki, cebulę w talarki, wymieszaj z oliwkami. Dopraw cytryną i oliwą oraz solą i pieprzem.
Cukinię odciśnij, wymieszaj z roztrzepanym jajkiem, otrębami, bułką tartą, mięta i żółtym serem. Dopraw pieprzem. Z masy formuj placuszki i smaż na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Podawaj z sałatką z pomidorów i łyżką jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.08.2016 14:10
ciekawy pomysł !!!!!!!!!
Ela15 05.06.2015 12:00
na pewno wspaniale smakują
Jagódka77 26.03.2015 19:49
ciekawy przepis
dianix 25.05.2012 21:51
fajny pomysł z tymi otrębami do cukinii

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak