Sposób przygotowania

Utrzyj żółtka z połową cukru na krem, białka z resztą cukru ubij na pianę. Połącz obie masy, stopniowo dodawaj mąkę krupczatkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i skórką cytrynową.
Ciasto rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180 stopni ok. 12 min. Oprósz mąką pszenną i wyjmij na ściereczkę. Gdy ostygnie ostrożnie usuń papier.
Żółtka utrzyj z połową cukru pudru w kąpieli wodnej. Twaróg wymieszaj z cukrem waniliowym i cukrem, dodaj krem z żółtek, ubitą śmietanę i porzeczki.
Podłużną formę wyściełaj folią. Ciasto pokrój w plastry. Dno i boki wyłóż pokrojonym ciastem. Na zmianę wykładaj warstwy masy i plastry ciasta. Przykryj folią i na 2 godz. wstaw do zamrażalnika. Z lodówki wyjmij kwadrans przed podaniem. Porcjuj przed serwowaniem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !