Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 20 dag
mąki ziemniaczanej 5 dag
masła 10 dag
cukru pudru 12 dag
skórka z cytryny
cytryna 1
jaja 4 duże
cukier waniliowy
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana

Mąkę i proszek mieszamy ze sobą. Masło ucieramy z żółtkami, cukrami skórką z cytryny i sokiem. Z białek ubijamy pianę i łączymy z mąką i masłem. Delikatnie mieszamy. Przekładamy na blaszkę. Piec ok. 30-40 min. Po upieczeniu polac polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak