Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morelowy przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser mascarpone 250 gram
cukier puder 100 gram
jogurt naturalny 250 gram
śmietana kremówka 200 ml
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
lier migdałowy 50 ml
Biszkopty 300 dag
morele 200 dag
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: morelowy przekładaniec

Ser mascarpone rozmieszaj z cukrem pudrem i jogurtem.
Śmietanę ubij na sztywno i dodaj do masy serowej.
W 100 ml gorącej wody rozpuść kawę, dodaj likier i odstaw do wystudzenia.
W szklanej misce deserowej układaj warstwami biszkopty namoczone w kawie z likierem, masę serową i pokrojone morele. Ostatnią warstwą powinien być serowy krem.
Wstaw deser do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Przed podaniem posyp powierzchnię kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 29.09.2011 19:05
pyszotka
Krystyna32 28.08.2011 00:19
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak